K.K.T.C'de Bulunan Yurtlarla Alakalı Açıklama

K.K.T.C'de Bulunan Kurum Yurtları İle İlgili Açıklama

2023 öğretim yılında K.K.T.C.’de bulunan Kurum yurtlarında barınmak isteyen öğrencilere ait kayıt tarihleri ve yurtların hizmete açılış tarihleri belirlenmiştir:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yükseköğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencilerine hizmet vermek üzere beş yurt müdürlüğü bulunmaktadır.

Bülent Ecevit Yurt Müdürlüğü 1281 erkek öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir. Yurt Müdürlüğünden Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencileri yararlanabilmektedir.

Necmettin Erbakan Yurt Müdürlüğü 362 kız, 357 erkek toplam 719 öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir. Yurt Müdürlüğünden Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri yararlanabilmektedir.

Refika Öğretmen Yurt Müdürlüğü 1650 kız öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir. Yurt Müdürlüğünden Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi kız öğrencileri ve

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü kız öğrencileri yararlanabilmektedir.

II.Selim Yurt Müdürlüğü 1004 erkek öğrenci kapasitesi ile hizmet vermekte olup Yurt Müdürlüğünden Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi erkek öğrencileri ve

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü erkek öğrencileri yararlanabilmektedir.

Şehit İlhanlar Yurt Müdürlüğü 1391 kız öğrenci kapasitesi ile hizmet vermekte olup Yurt Müdürlüğünden Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencileri yararlanabilmektedir.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde öğrenim gören ve yurtlarımıza başvuran öğrencilerin yurt yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Refika Öğretmen Öğrenci Yurdu ile II.Selim Öğrenci Yurdunda boş yer olması halinde Lefkoşa ve Girne’de bulunan üniversitelerde öğrenim görmekte olan öğrenciler için açıktan müracaat açılabilmektedir.

Yurt ücreti ve Güvence Bedeli: Yurtların 2022 yılı aylık yurt ücreti 600 TL, güvence bedeli 1.298 TL’dir.
Beslenme yardımı: Sabah Kahvaltısı 30 TL, Akşam Yemeği 55 TL olmak üzere toplam 85 TL günlük beslenme yardımı yapılmaktadır.



Konular