Başbakanlık VGM Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvurusu 2024



VGM tarafından sağlanan, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Eğitim Yardımları" ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursları" ve “Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursları” için başvurular 2023-2024 yılları için Eylül-Ekim ayları içerisinde alınacaktır.Sonuçlar 2024 Ocak ayı içinde açıklanacak olup sonuç ekranı için yine en aşağıda verilen linke tıklamanız yeterli olacaktır.

VGM Burs Ücreti Ne Kadar

2022-2023 eğitim yılında Mart ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 500,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak belirlenmiştir.
2024 için henüz miktar kesinlik kazanmamıştır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin, Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin duyurular www.vgm.gov.tr internet sitemizden takip edebilir.

VGM Burs İşlemleri İçin Tıklayınız


1 yorum

burs başvurusu

ben aöf fakültesinde kayıtlı öğrenciyim sosyoloji bölümünü okuyoorum ve derslerimde başarılyım ama maddi sıkınttılarımdan dalayı çok güçlük çekiyorum kayıt yenileme ücretini bulamıyorum ve sınava gitmek için yol parası temin edemiyorum bundan dolayı burs başvurusunda bulunmak istiyorum bunun içi allah razı olsun sizden

23.02.2015 - MUHSİN

Konular